Artiklar

images 2dhhdhghfghy

Vad är Olaplex?

Olaplex formula är fri från silikoner, sulfater, ftalater, DEA, aldehyder och har aldrig testats på djur.

Hår hålls samman av kemiska bindningar (likt en stege), vissa bryts av kemikalier, vissa av vatten, värme osv... Men bryts alla bindningar så förstörs kvalitén på håret Det är ofta orsakat av överpreparering med blekning, färg, permanent etc. Håret känns oelastiskt, slappt, och går lätt av. Tänk er tuggummihår!

Olaplex har utvecklats för att förhindra detta. När hårets bryts ner av kemiska processer som t ex. vid blekning så bygger Olaplex upp det igen med deras behandling. Även om du inte bleker håret, kan man göra denna behandling ensam, som en stärkande behandling för dem som har t ex. självlockigt hår, ett hår som är känt för att vara torrt, skört och frissigt.

Olaplex är framtaget av 2 kända kemister och är en kedja av kol, syre, kväve och väte med två reaktiva ändar som kopplar samman dessa bindningar i håret. En helt ny kemi med åtta världsomfattande patent!

*Olaplex är en permanent lösning men eftersom bindningarna i håret bryts regelbundet av slitage (värme, färg mm) så måste man använda Olaplex konstant för att bibehålla effekten av ett bättre hår.

Hur använder man Olaplex?

Olaplex salongsbehandling består av 2 vätskor, no1 och no2.

Olaplex no1 blandas i toning/färg eller blekning för att fungera som ett ”säkerhetsbälte” vid färgning och blekningar. Med Olaplex behandlas håret med färg/blekning jämnare och skonsammare.

Sedan när det är dags att skölja så använder man Olaplex no2 för att reparera håret efter den kemiska behandlingen. Det är här man märker magin!

*Det finns en hemmakur som heter Olaplex no3 som vi rekommendera att köpa hem vid samband med salongsbehandlingen. Med Olaplex no3 kan du underhålla ditt friska hår emellan salongsbehandlingarna. Köp med en extrabehandling hem, Olaplex no3 (100ml) för 269kr (priset i skrivande stund sep-16)

*Man kan göra Olaplex så ofta man vill och det kan ta några behandlingar innan man ser ett märkbart resultat om håret är väldigt skadat från tidigare kemsika behandlingar.

*Håret blir mindre frissigt och de som har självlockigt hår märker en stor skillnad där lockarna får bättre spänst (lockigare).

*Olaplex påverkar inte din färg.

Ps. Olaplex bygger upp håret igen som ett hus, med nya väggar och tak men man måste ändå fylla upp håret med produkter som tillför fukt, keratin, protein och olja. Så Olaplex är INTE ett substitut för inpackning, håroljor osv, man måste använda produkter som leave in balsam, olja, inpackning mm. för att få ett optimalt resultat!

Läs mer: http://olaplex.se/ facebook & instagram: #olaplex #olaplexsweden

bcvbcvbv